ADMIN MODUL

A DINAPLO8 ADMIN SZINTÜ FELHASZNÁLÓK RENDSZERÉNEK BEMUTATÁSA

FŐ FELADATAI
Kezelője lehet a rendszergazda, vagy az igazgatóhelyettes, vagy az iskolatitkár. Mivel központi funkciót tölt be, ezért mindenképpen adatbázis-kezelésben jártas szakember kell, hogy kezelje.

Főbb részei a tanév rendjének bevitele, a tantárgyfelosztás bevitele, az órarendek bevitele, a hozzáférési jogosultságok kiosztása, a tanulói adatok felvitele, osztályokba, csoportokba sorolás, havi és félévi zárások, nyomtatványok elkészítése, órarenden kívüli nem rendszeres órák feladása, órák elvétele, órarend módosítások, könyvelések ellenőrzése, stb.
FEJLETT ADMINISZTRÁCIÓS LEHETŐSÉGEK
A tanév megszervezhető egy, kettő, vagy akár több heti ciklusban is. Lehetőség van délutáni, vagy szombati tanórák felvételére is az órarendbe. Lehet a tanév hosszától eltérő, csak néhány alkalomra, hétre, hónapra kiterjedő tantárgyi modulokat is felvenni a rendszerbe.

A program életszerűen kezeli az óracseréket, az órarendtől eltérő, más időpontban megtartott órákat, az elmaradt órákat. A tanév közbeni órarendváltozást is korrekten tudja kezelni a DINA. Elegendő, hogy a változás időpontjáig csak az érintett tanárok könyveljék le minden addig megtartott órájukat. A program része egy egyszerű hirdető, üzenetküldő rendszer is.
KAPCSOLAT MÁS RENDSZEREKKEL
A programot billentyűzetről egyenként, vagy importálással tölthetjük fel adatokkal. Képes Excel táblázatból, vagy a Fővárosi Közoktatási Informatikai Rendszer (FŐKIR) adatbázisából is importálni adatokat. További kapcsolódó információk megtalálhatók a www.fokir.hu és a www.twinnet.hu oldalakon.

Mivel a DINA nem integrált iskolaadminisztrációs szoftver, hanem osztálynapló, ezért a tanulókról csak a legszükségesebb adatokat tartja nyilván, ami szükséges a félévi értesítő, év végi törzslap kinyomtatásához, a napi munkavégzéshez. Természetesen az év végén az adatok is visszaexportálhatók.
BIZONYLATOLÁS
Az adatbázisban jelölhető, mely óra lett ingyenesen elrendelve, beállítható a kéthavi, vagy nagyobb intervallumú tanítási időkeret. Az időkeret lejártával nyomtatható az a lista, ami alapján lekérhető a fenntartótól a többlettanítások ellenértéke. Havi zárás után a haladási napló, és a helyettesítési napló is kinyomtatható akár fájlba, akár papírra.

A program félévkor minden tanulónak értesítőt tud nyomtatni, tanév végén pedig törzslapot. Tanév közben, ha a tanuló más iskolába távozik, eredményeiről naplókivonat nyomtatható.
logo_6logo_7logo_4Andrássy Gyula Gimnáziumlogo_9logo_8logo_5bekescsaba_alt_iskolakemeny_gabor
Minden jog fenntartva a Hipertér Informatikai és Szolgáltató Kft. által. ©2010-2013
http://www.dinaplo.hu